Brand totalförstörde hembygdsgård från 1700-talet

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Nyheter från, Sverigesradio.Ann-Britt Johansson, ordförande: Flera av oss började gråta

(0:48 min)
Ann-Britt Johansson framför den nedbrunna hembygdsgården i Lilla Edet

1 av 3

Ann-Britt Johansson är ordförande i Lilla Edets hembygdsförening. Foto: Maria Lundberg/Sveriges Radio

Under natten mot tisdag totalförstördes hembygdsgården i Lilla Edet i en brand. Efter ett intressant fynd misstänker polisen att branden kan vara anlagd.

Strax före klockan tre i natt larmades räddningstjänsten om en brand i en kulturmärkt hembygdsgård i Lilla Edet. Släckningen tog ett par timmar men huset med anor från 1700-talet totalförstördes i eldsvådan. 

– Flera av oss började gråta när jag ringde runt och berättade vad som hade skett. Det blir en saknad, säger hembygdsföreningens ordförande Ann-Britt Johansson till P4 Väst.

Det finns ingen naturlig orsak till att det började brinna och polisen rubricerar därför händelsen som mordbrand. 

Vid tiotiden på förmiddagen är polisen på plats för en teknisk undersökning. De har en polishund med sig som letar efter spår. Bland annat har man funnit en bensindunk som tillhörde hembygdsföreningen. I normala fall förvaras den i ett förråd och används för att fylla på grästrimmern. Nu låg bensindunken intill det nedbrunna huset – tom.

– Nu ska vi söka fingeravtryck på dunken, samlar ihop övriga spår. Det är tråkigt, det är en fin kulturbyggnad som är förstörd, säger kriminaltekniker Jonas Wireby.

Polisen berättar även för P4 Väst att man har vittnen som gjort intressanta iakttagelser av händelsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

P4s lokala kanaler fyller 40 år – allt om firandet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *