Claes Ivarsson hedrades i Smålandsderbyt

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Sportnyheter från, AftonbladetFoto: CALLE JISMARK

Elit Vetlanda-ikonen Claes Ivarsson avled i måndags – 49 år gammal.

I tisdagens Smålandsderby hedrades Ivarsson med en tyst minut – och en knapp seger.

– Det var många med mig som hade svårt att hålla tårarna tillbaka, säger Vetlandas sportchef Mikael Wirebrand.

Elit Vetlanda besegrade Dackarna med 46–44 i ett stekhett derby efter att bland annat polacken Bartosz Zmarzlik kört in tolv poäng.

– Det var en jäkla holmgång, en riktigt tuff match och en go seger.

Ett riktigt lokalderby, då det bara är några mil mellan orterna här och mycket folk på läkarna, säger Mikael Wirebrand, sportchef för Elit Vetlanda till Sportbladet.

Men förutom att det var ett lokalderby, var matchen även speciell på ett annat sätt.

I måndags nåddes omvärlden av beskedet att en av Elit Vetlandas största profiler, Claes Ivarsson avlidit 49 år gammal.

”En mångårig kompis”

Motorprofilen tävlade för klubben i hela 20 år, tog SM-guld både 1986 och 1987 och är med sina 2 390 inkörda poäng klubbens tredje främsta poängplockare genom tiderna efter storebrodern Conny Ivarsson och Conny Samuelsson.

Så inför mötet hedrades Claes Ivarsson med en tyst minut – samtidigt som Elit Vetlanda-förarna bar sorgeband på vänsterarmen.

– Det är ju en mångårig kompis, kamrat och en av våra absolut bästa förare som gick bort. Det var tufft innan match och väldigt känslosamt för oss som är djupt involverade i klubben. Jag vill även tacka Dackarna som hjälpte till att hedra Claes minne, säger Wirebrand som inför matchen förklarat för sina förare att han ville de skulle köra för Claes Ivarsson.

– Det var lite av det vi hade med oss in. Jag försökte förklara för förarna vad Claes betytt för föreningen och hedra med en bra insats för att ge något fint tillbaka. Det var skönt men ändå grymt känslosamt. Det var många med mig som hade svårt att hålla tårarna tillbaka.

FAKTA

Speedway, elitserien


Piraterna–Masarna 49–40

Piraterna: Peter Karlsson 14, Niels–Kristian Iversen 11, Greg Hancock 10, Emil Sajfutdinov 6, Daniel Davidsson 4, Krzysztof Buczkowski 4. Masarna: Tai Woffinden 9, Linus Sundström 9, Przemyslaw Pawlicki 6, Kim Nilsson 5, Artur Czaja 4, Antonio Lindbäck 4, Joel Andersson 3.

Publik: 2 583.
Lejonen–Rospiggarna 48–42

Lejonen: Piotr Pawlicki 13, Samuel Masters 9, Chris Holder 8, Mathias Törnblom 7, Maksym Drabik 6, Hans Andersen 5. Rospiggarna: Nike Lunna 11, Jason Doyle 9, Andreas Jonsson 8, Max Fricke 5, Nicklas Porsing 4, Jacob Thorsell 3, Thomasz Jedrzejak 2.

Publik: 2 028.
Dackarna–Vetlanda44–46

Dackarna: Patryk Dudek 13, Rune Holta 9, Maciej Janowski 7, Fredrik Lindgren 5, Joel Kling 4, Mads Korneliussen 3, Peter Ljung 3. Vetlanda: Bartosz Zmarzlik 12, Martin Vaculik 10, Jonas Davidsson 7, Jaroslaw Hampel 6, Oliver Berntzon 6, Szymon Wozniak 4, Tomas Jonasson.

Publik: 5 263.
Smederna–Indianerna 47–43

Smederna: Matej Zagar 14, Andzejs Lebedevs 13, Mikkel Michelsen 8, Grzegorz Walasek 5, Pontus Aspgren 4, Linus Eklöf 2, Michael Jepsen Jensen. Indianerna: Kenneth Bjerre 9, Vaclav Milik 8, Bjarne Pedersen 7, Viktor Palovaara 7, Piotr Protasiewicz 6, Mateusz Szczepaniak 3, Ludvig Lindgren 3.

Publik: 4 127.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *