Katten Doris drog i väg – hela vägen över bron

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Nyheter från, ExpressenKatten Doris försvann från Färjestaden.

Efter nästan en månad hittades hon – på andra sidan Ölandsbron i Kalmar.

– Hon har gjort ett litet äventyr, säger matte Erica Linder, 39.

Svartvita Doris, 2,5 år, brukar aldrig hålla sig långt borta från kvarteret hemma i Färjestaden. Men den 15 juni försvann hon plötsligt.

– Min man hörde ett kattbråk och såg Doris springa i väg, säger Erica Linder.

Familjen efterlyste henne i en lokal Facebookgrupp och letade i Färjestaden. Efter flera veckor hade de nästan gett upp hoppet. 11-årige sonen Melvin var jätteorolig. 

– Doris hade aldrig varit borta från oss utan brukar komma in för att äta mat på morgonen, säger Erica.

Hittades i Kalmar

Men så en dag, den 5 juli, plingade det till i Ericas telefon. En kelig svartvit kisse hade kommit fram till en kvinna vid Ica Maxi i Kalmar. Kvinnan berättade om händelsen i en Facebookgrupp för upphittade djur i Kalmar. En annan kvinna spårade upp Erica tack vare Doris öronmärkning, som Barometern var först med att berätta. 

Erica och 11-årige Melvin satte sig i bilen, åkte över Ölandsbron och fann en livs levande Doris i Kalmar. Hon var trött och hungrig, var smutsig och hade fästingar men mådde annars bra.

– Hon har nog varit duktig på att fånga möss, fåglar och annan föda för hon var inte undernärd, även om hon var lite smalare.

”Lär vi aldrig få veta”

Efter en trerätters middag blev pälsbollen ompysslad och nerbäddad i sängen. 

– Vi är glada för alla människor som hjälpte till. Det finns många svartvita katter men inte många som har ett jack i örat. Det och att hon var öronmärkt gjorde det lättare för folk att leta efter henne, säger Erica.

Hur den lilla fröken tagit sig över bron är oklart.

– Det lär vi nog aldrig få veta. Kanske sprang hon och gömde sig när hon blev skrämd av den andra katten, hoppade upp på ett släp eller på ett annat bra gömställe och sen färdades in till Kalmar. 

Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *