Team Abenius EM-fyra i Italien

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Nyheter från, Lerumstidningen
Segling

Team Abenius med Lerumseglaren Victor Abenius som rorsman tog en fjärdeplats i EM-tävlingen som avgjordes i italienska Ledrosjön.

Eurosaf Match Racing Open European Championship, så heter tävlingen som avgjordes i Italien förra helgen. Team Abenius var inbjudna på sin placering i världsrankingen och rankades på en femteplats av tävlande lag.

– Många lag har väldigt mycket mer erfarenhet än vad vi har, säger Victor Abenius.

Efter en svag start med tre raka förluster fick Team Abenius, med tävlande från Lerum och Torslanda, upp farten och började samla på sig segrar. Det räckte för en andraplats efter gruppspelet och en plats i semifinalerna. Väl där ställdes de mot slevenen Dejan Presen som efter två tajta race kunde säkra sin plats i finalen.

I matchen om tredjepris ställdes Team Abenius mot portugisiska Speaky Match Race Team och där blev det en ny förlust för det svenska laget.

Slog europamästaren

En fjärdeplats blev det för Team Abenius som på vägen till fjärdeplatsen lyckades besegra två högre rankade lag, däribland europamästaren Vladimir Lipavsky från Ryssland.

– Sett till vilka lag som var där så känner man ju nu i efterhand att vi gjort ett jätteprestation. Just där och då är det klart att man hade velat ha en medalj. Vi är ändå rankade tvåa inför semifinalerna, men med lite distans till det så ska vi vara väldigt nöjda. Det är nog en av de bästa tävlingarna jag gjort, säger Victor Abenius när LT får en pratstund med honom efter hemkomsten från Italien.

Vad var det som gjorde att ni tog er så långt och vad saknades för att knipa en medalj?

– Sjön som vi seglade på var väldigt liten. Den var nästan mindre än Aspen, så det gör att vindarna vrider sig en hel del. Det har vi ju fått träna på väldigt mycket så där hade vi en fördel mot de andra lagen. Under finaldagen så var det klart stabilare vindar och då tappade vi lite av vår fördel, men vi är ganska nya inom matchracing trots allt så det här är jättestort, säger Victor Abenius.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *