Man fördes bort i bil och tvingades ta ut pengar till rånare

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Nyheter från, Helsingborgs Dagblad Ängelholm
https://hds.imgix.net/fgau2jqIVkZqf1nDQ_sDrjmbxO8.jpg?w=704&h=396&crop=faces,entropy&fit=crop&fm=jpg&auto=format&q=60

Under natten mot onsdagen ska en man i Ängelholm ha blivit bortförd av en okänd man i en bil. Ytterligare ett offer ska finnas, nu efterlyser polisen uppgifter.

Mannen ska ha varit ute på promenad sent på tisdagskvällen när gärningsmannen stoppade honom och tvingade honom att hämta ut pengar i en bankomat, genom hot med vad mannen uppfattade som en pistol.

När uttaget inte kunde genomföras tvingades mannen in i en bil och kördes till sin bostad för att flytta över pengar till kontot, enligt polisanmälan. På vägen tillbaka ska gärningsmannen ha stoppat ytterligare en man vid Rönneskolan vid 03-tiden, och försökt råna honom på gatan. Förövaren fick dock inte några pengar innan offret försvann.

Efter att det första offret till slut hämtat ut en okänd summa pengar i bankomaten ska gärningsmannen ha lämnat. Han ska också ha fått med sig en mobiltelefon, mannens kontokort och några spelkonsoler från hans hem.

– Utredning pågår nu, ärendet rubriceras som människorov och försök till rån. Det är möjligt att ytterligare misstanke kan tillkomma, säger polisens kommunikatör Richard Glantz.

Ingen person ska ha skadats fysiskt.

Nu vill polisen komma i kontakt med den unge man som ska ha stoppats av rånaren vid Rönneskolan.

– Den personen kan ha mycket viktiga upplysningar för att vi ska kunna komma vidare på ett snabbt och effektivt sätt, säger Richard Glantz.

Den som har uppgifter kan kontakta polisen på växelnumret 114 14.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *