Startade stor insamling för döda polisen Pierre, 37

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Nyheter från, ExpressenPolismannen Pierre Nilsson, 37, dog vid en trafikolycka tidigare i år.

Nu har hans kolleger startat en insamling för att underlätta livet för hans anhöriga.

– Tiden efter att någon plötsligt har gått bort kan vara tuff, tanken med pengarna är att hjälpa de anhöriga i den mån det går som utomstående, säger Anders Hallqvist, polis och ägare av Thin Blue Line.

Efter polismannen Pierre Nilssons plötsliga död utanför Hässleholm, natten mot den 13 juni, stöttas nu hans anhöriga genom en stor insamling. Pierre Nilsson var på väg till ett hundförarjobb i Skåne, tillsammans med sina två hundar Hulken och Arex, när han omkom i en kollision med en lastbil. Det är Pierre Nilssons kolleger i Karlshamn som i samarbete med företaget ”Thin Blue Line” har startat insamlingen.

Polisen Anders Hallqvist är en av de två som startade Thin Blue Line för 1,5 år sedan, en sida som är till för att stötta anhöriga till de poliser som har omkommit under tjänstgöring.

– Pierres kolleger kontaktade oss efter hans död. Genom att samla in pengar i hans namn vill de hjälpa hans närstående. Tiden efter att någon plötsligt har gått bort kan vara tuff, tanken med pengarna är att hjälpa de anhöriga i den mån det går som utomstående, säger Anders Hallqvist, polis och delägare av Thin Blue Line i Sverige.

Insamlingen höll på i nästan fyra veckor och avslutades den sista juni.

– Vilken summa vi hamnade på när insamlingen var slut väljer jag att inte berätta, men den var stor. Det finns en enorm vilja från allmänheten att hjälpa till, säger han.

T-shirt med budskap

Genom att sälja en specifik produkt kan Anders Hallqvist och hans medarbetare på Thin Blue Line veta precis vilka pengar som är menade för Pierre Nilssons insamling.

– Vi har många produkter till försäljning på hemsidan, som alla är till för att visa stöd för polisen. För att veta vilka pengar som är menade för just Pierres insamling har vi en speciell T-shirt. Alla som köper just den bidrar till insamlingen för honom.

T-shirten är blå med texten ”All gave some, some gave all” tryckt på bröstet, den såldes i 600 exemplar under insamlingsperioden.

– Budskapet signalerar att vissa ger en del, medan andra ger allt. I vissa fall ger man till och med lite för mycket, när man offrar sitt eget liv på jobbet, säger Anders Hallqvist.

Samarbete mellan blåljusen

Thin Blue Line startades ursprungligen i Storbritannien, Anders Hallqvist och hans kollega inspirerades av initiativet.

– Produkterna ger en möjlighet att visa att man står bakom alla de uppoffringar som poliserna gör för allmänheten, varje dag. En vanlig dag för oss poliser på jobbet kan innebära skottlossningar och biljakter.

Utöver polisens Thin Blue Line finns även Thin White Line för brandkår och Thin Red Line för räddningstjänst.

– Inom blåljusyrkena samarbetar vi mycket över gränserna. Vi alla utsätts för stora risker i våra yrken. När det kommer till insamlingar hjälper vi varandra att sprida ut budskapen i våra olika kanaler, för att öka chanserna till större summor till de anhöriga, säger han.

Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *