9 åtalas för våldsamt upplopp

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Nyheter från, Sverigesradio.Alla åtalade, utom en, är under 18 år och åtalas alltså för våldsamt upplopp i samband med en konsert som ägde rum i gamlestan 2016.

Det var den 10 december som en fest arrangerades i Gamlestans medborgarhus. Det blev oroligt när fler ville komma in på festen än det fanns plats för och polis kallades till platsen. I samband med det började maskerade personer kastat gatstenar, ägg och bangers mot polisen som kallade till förstärkning upp till 30 man. Ingen person kom till skada – men polisbilar skadades.

Nu har alltså 9 personer åtalats för våldsamt upplopp – alla förnekar brottTre åtalades dessutom för en misshandel som ägt rum några månader innan festen. Och domen som sådan delade även ut för ringa narkotikabrott, drograttfylleri och olovlig körning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

P4s lokala kanaler fyller 40 år – allt om firandet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *