90 datorer och 20 Ipads värda 200 000 stulna

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Nyheter från, ExpressenDatorer och Ipads till ett stort värde har stulits från Segevångsskolan i Malmö.

Nu vädjar polisen om tips från personer som befunnit sig på platsen eller i närheten.

– Vi är jätteintresserade av alla som kan ha sett eller hört något, säger Nils Norling presstalesperson hos Malmöpolisen.

Det var någon gång mellan klockan 15.00 på tisdagen och 10.00 på onsdagen som stölden inträffade. När personalen på Segevångsskolan i Malmö kom fram på morgonen upptäckte de att skolans datorer och Ipads var borta.

Enligt polisen har man tagit sig in genom ett fönster och plockat bort en list. Därefter har en fönsterruta krossats. Väl där inne är det oklart om man behövt bryta upp ytterligare en dörr.

– Vi misstänker att det måste vara mer än en person som gjort det här, det är väldigt mycket gods och det är inte lätt att bära alla de här datorerna. Vi tror att det är fler än en person, säger Nils Norling, presstalesperson hos Malmöpolisen. 

Högt värde

Det rörde sig om 91 stycken bärbara HP Chromebooks och 20 stycken Ipads. 

– Datorerna har ett värde på 180 000 kronor. Vi har inte uppskattat något värde på Ipadsen, men totalt klättrar det absolut över 200 000 kronor när vi fått in värdet på dem, säger Nils Norling. 

Vädjar efter tips

Nu är polisen intresserade att få in tips från människor som befunnit sig på platsen och sett eller hört någon under tisdagen och onsdagen då stölden begicks.

– Om man sett människor som rört sig, eller sett något fordon som rört sig omkring. Alla observationer kan vara intressanta för oss. Vi behöver fler tips, säger Nils Norling. 

Vet du mer? Vänligen kontakta polisen på 114 14.

Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *