Här är årets mest eftertraktade inbjudningskort

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Nyheter från, ExpressenKronprinsessans födelsedagsfirande inleds på fredagen med en gudstjänst i Slottskyrkan – dit mellan 200 och 300 personer är inbjudna. 

Kungligheter från andra europeiska länder får emellertid inte komma. 

– Det är så som det har önskats, säger Ulrika Näsholm, informationssekreterare vid hovet. 

Kronprinsessans födelsedagsfirande inleds klockan 10 på fredagen i Stockholm med en tacksägelsegudstjänst, Te Deum, i Slottskyrkan på Kungliga slottet. 

–  Det är kungafamiljen, representanter från riksdag och regering, representanter för landshövdingar och hovanställda som är inbjudna, säger Ulrika Näsholm, informationssekreterare vid hovet.   

– Inga kungliga från andra europeiska länder. 

Finns det någon särskild anledning till det?

– Nej, utan det är så som det har önskats. Jag skulle säga att det någonstans mellan 200 och 300 personer som är inbjudna. 

Det brukar vara så många?

– Eftersom kronprinsessan fyller 40 firas hon även i Stockholm, så brukar det inte vara vanliga år – då brukar hon bara firas på Öland. Men det här firandet liknar  hennes 30-årsfirande väldigt mycket, fortsätter Ulrika Näsholm.  

Efter gudstjänsten äger en mottagning rum på Logården då gästerna från gudstjänsten lämnar över gåvor till kronprinsessan.  

Klockan 12 skjuter Försvarsmakten salut från Skeppsholmens salutstation – men salutering sker även i Boden, Härnösand, Karlskrona och Göteborg. 

Klockan 13 avslutas firandet i Stockholm med att kronprinsessfamiljen åker i kortege från Kungliga slottet till Hovstallet. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *