Tre döms för fräck stöld

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Nyheter från, Lerumstidningen
Lerum

Tre personer döms för en fräck stöld mot en äldre kvinna i Lerum.

Den äldre kvinnan hade varit och handlat. På väg hemåt stoppades hon av en kvinna som frågade var närmaste sjukhus låg. Lerumsbon pekade ut var sjukhuset låg och fortsatte hemåt. Väl där upptäckte hon att hennes handväska var öppen och att plånboken innehållandes bland annat 5 000 kronor i kontanter saknades.

Nu har tre personer, två kvinnor och en man dömts för grov stöld, grovt bedrägeri och egenmäktigt förfarande. Dessutom kommer de tre gärningsmännen utvisas till sitt hemland.

Gärningsmännen har under en tid utsatt flera pensionärer för liknande brott som de också döms för. Efter att de kommit över plånböcker och kontokort har de sedan gått till bankomater och tagit ut kontanter. De döms nu till fängelse och utvisning. De ska dessutom betala skadestånd till dem drabbade.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *