Bengt attackerades av katt – fick sy 21 stygn

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Nyheter från, ExpressenBengt Christensson blev attackerad av en katt i sitt hem.

Nu skickar han en uppmaning till alla kattägare. 

– Kattägarna måste ha mer kontroll på sina katter. De kan inte få lov att springa hursomhelst, säger han. 

Det var i mitten på juni som 72-åriga Bengt Christensson och hans hustru Ann-Marie Christensson satt och kollade fotboll hemma i villan i Hemmestorp utanför Ystad. Eftersom det var varmt så hade de öppnat både dörren och fönstret – men plötsligt kom en katt springandes in i huset. 

Den första som reagerar är Bengts hund som vrålar och hela situationen förvandlas till en cirkus, beskriver Bengt det hela som. 

– Jag tänkte att jag måste få tag på den innan hunden. Då sträckte jag fram handen och får tag på den men jag fick tag i svansen och då vände den sig om och attackerade mig, säger Bengt Christensson.

– Jag blev arg, att det kommer in en katt mitt på kvällen när man sitter vid sitt eget och mitt i allt blir man biten, säger Bengt Christensson. 

Bengt fick åka in till akuten och sy ihop såret.Foto: Privat

Började blöda kraftigt

Katten attackerade genom att riva Bengt på armen och det började blöda kraftigt. Själv började han skölja och torka av såret han fått. När han vaknade upp på morgonen upptäckte han att hela armen var svullen.

Bengt fick göra ett besök hos vårdcentralen i Ystad som sedan skickade honom till akuten i Ystad. Där fick han dropp med antibiotika och sedan en omläggning av bandaget.  Men det skulle bli värre. Svullnaden satt i och någon vecka senare tvingades Bengt till en operation för att sy ihop kattbettet med 21 stygn.

Bengt har blivit begränsad i vardagen

I dag mår Bengt inte bra och blir begränsad i vardagen – det är någonting som tär på hans humör.

– Man kan inte göra någonting, man ser att ogräset växer och allt sådant. Jag har försökt jobba med det men då får jag så ont. Nu måste jag låta det läka innan jag kan göra något, så nej det känns inte bra.

Det blev ett rejält sår på armen.Foto: Privat

Uppmaning till kattägare

Bengt Christensson har fått höra av andra grannar att katter sprungit in i deras trädgård eller hus. Nu vill han skicka en uppmaning till alla kattägare och menar att de måste ha bättre koll. 

– Det allra minsta min hund gör så får man böter för brist av tillsyn på hund och katt, men jag vet ingen katt som blivit bötfälld. Kattägarna måste ha mer kontroll på sina katter. De kan inte få lov att springa hur som helst, säger han. 

Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *