Inte längre risk för explosion vid brand i Båstad

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Nyheter från, SverigesradioEtt stort rökmoln avtecknar sig mot himlen i Båstad.

1 av 2

Ett stort rökmoln avtecknar sig mot himlen i Båstad. Foto: Max Entin.

Vid 04-tiden på lördagsmorgonen hade Räddningstjänsten lyckats skjuta sönder alla gasflaskorna som utgjorde explosionsrisken. Därmed råder inte längre någon fara för allmänheten och avspärrningarna kommer hävas.

Det glöder fortfarande efter branden som började i en industribyggnad på Stenbrottsvägen i Båstad vid 19-tiden på fredagskvällen, men glödbränderna utgör ingen risk för allmänheten enligt räddningstjänsten.

Räddningstjänsten gick tidigare ut med ett VMA, ett viktigt meddelande till allmänheten, och uppmanade människor som bor inom 500 meter från byggnaden att stanna inomhus och stänga dörrar och fönster, men den varningen gäller inte längre.

Brandmännen hade länge svårt att gå nära den brinnande byggnaden eftersom det fanns gasflaskor med både syrgas, acetylen och gasol. Vid 3-tiden sa räddningstjänsten att man trodde att man skjutit sönder alla flaskorna i byggnaden.

– Ja, de tror att de skjutit sönder alla gastuberna nu, säger Ronny Möller, inre befäl vid räddningstjänsten i Skåne Nordväst.

Vid 4-tiden uppgav räddningstjänsten att faran för allmänheten var över.

Byggnaden uppges vara två våningar hög och 15 gånger 25 meter stor. I den finns någon form av verkstad.

Även polis fanns på plats för att hjälpa till.

– Två hus måste evakueras, men jag vet inte om det är villor eller flerbostadshus, säger polisens pressinformatör Maya Forstenius.

Hon har inga uppgifter om att någon skulle ha skadats i branden, vilket också bekräftas av Emma Nordwall på räddningstjänsten Skåne Nordväst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

P4s lokala kanaler fyller 40 år – allt om firandet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *