Mannen flög tio meter efter vansinnesfärden

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Nyheter från, ExpressenHan misstänks för att ha kört i 200 kilometer i timmen i centrala Göteborg, varit nära på att köra över en person – och försökt gasa i från polisen.

Vansinnesfärden tog stopp vid Backaplan där mannen voltade av sin motorcykel och flög flera meter.

Nu åtalas han.

En man 45-årsåldern åtalas nu vid Göteborgs tingsrätt för grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning, rattfylleri och narkotikabrott. Det är en vansinnesfärd med motorcykel genom stora delar av Göteborg som ligger bakom stämningen mot mannen. I åtalet skriver åklagaren Åsa Nilsson bland annat:

”Brottet ska bedömas som grovt då NN har varit grovt oaktsam samt visat uppenbar likgiltighet för andra människors liv och egendom”

Färden slutade med en olycka.

Vägrade stanna på signal

Det var den 7 oktober förra året som en polispatrull i Olskroken noterade en motorcykelförare de ville stoppa och kontrollera. När mannen på motorcykeln blev varse om poliserna som låg bakom honom – valde han att gasa upp i en högre hastighet för att fly patrullen.

Jakten gick genom stora delar av Olskroken och Redbergsplatsen där mannen gång på gång vägrade att stannade på polisernas signal – eller för rött ljus. Han ska enligt poliserna dessutom ha ökat farten flera gånger. Efter jakten i Olskroken fortsatte mc-föraren ner mot E6 och in i Tingsstadstunneln, vidare ner på Lundbyleden.

Han ska även ha varit nära på att köra över en person vid ett övergångsställe, menar åklagaren.

Voltade och flög tio meter

Men i höjd med Backaplan tog det slut. När mannen försökte bromsa – hade han för hög fart för att kontrollera sitt fordon – och kraschade således in en vägkant. Poliserna beskriver händelsen så här:

”MC:n tar stopp och föraren gör en volt och landar ca 7-10 meter bort”.

Mannen som är i 45-årsåldern fick efter kraschen föras till sjukhus för vård.

Som fortast ska mannen enligt polisen ha kört i omkring 200 km/h i centrala Göteborg. Han erkänner de flesta av brotten – men menar att det inte har handlat om någon grov vårdslöshet i trafiken.

Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *