Hyllningen: Melania bar klänningar frankrikes färger

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Nyheter från, ExpressenSedan hennes make tillträdde som president har Melania Trump hållit sig i bakgrunden. 

Men nu verkar presidentfrun ha hittat ett sätt att visa politiskt engagemang – genom sina kläder. Under statsbesöket i Frankrike bar hon tre olika klänningar i Trikolorens färger och en röd dress av franska modeskaparen Christian Dior. 

– Jag tänkte att det var en vacker hyllning till den här modeskaparen som tillhör det franska arvet, säger Melanias stylist Hervé Pierre till Paris Match

Innan resan till Paris hade Melania Trump följt med sin make på två statsbesök och i samband med dem har flera amerikanska medier rapporterat att presidentfrun inte verkat helt bekväm. 

Vid statsbesöket i Israel blev en video där Melania slår undan sin makes hand mycket uppmärksammad. Många tolkade gesten som ett tecken på att presidenthustrun är olycklig och obekväm i rollens som presidenthustru.  

Läs mer: Här dissar Melania makens hand – igen 

Men när paret Trump nyligen besökte Paris var läget annorlunda. Melania deltog vid tre offentliga framträdanden och bar tre olika klänningar – alla med olika variationer av färgerna vitt, rött och blått. 

Det fick förstås många att tänka på den franska respektive den amerikanska flaggan, skriver The New York Times. 

På fredagen bar Melania en armlös klänning av designern Valentino – mönstrad med röda tulpaner och blåa vallmoblommor. Foto: HAHN LIONEL/ABACA / HAHN LIONEL/ABACA STELLA PICTURES

Stylisten förklarar

Det var också avsikten. 

På torsdagsmorgonen bar Melania en röd dress av den välkända modeskaparen Christian Dior. Hennes stylist, Hervé Pierre, som tidigare klätt Laura Bush, Hillary Clinton och Michele Obama, gav en förklaring till Paris Match.   

– Jag tänkte att det var en vacker hyllning till den här modeskaparen som tillhör det franska arvet, säger han.  

Älskade färgerna i klänningen

På torsdagskvällen åt Donald och Melania Trump middag med President Macron i Eiffeltornet. Då bar Melania en klänning som på ett mycket tydligt sätt för tankarna till Trikoloren. 

– Den här känningen är en uppenbar blinkning till den franska flaggan, men det är mer komplext än så. Om hon hade sagt till mig ”gör en röd, vit och blå klänning” så hade det blockerat mig, berättade Hervé Pierre för Paris Match. 

På torsdagskvällen åt Donald och Melania Trump middag med President Macron i Eiffeltornet. Då bar Melania en klänning som på ett mycket tydligt sätt för tankarna till Trikoloren. Foto: YVES HERMAN / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Men det var inte så att Melania beställde någon klänning – snarare var det Hevré Pierre som hade bra koll på vad Melania skulle tycka om.  

– Det visade sig att hon älskade den krämvita överdelen, den blå kjoldelen och för bältet var rött den bästa färgen, fortsätter Hervé Pierre. 

På fredagen bar Melania en armlös klänning av designern Valentino – mönstrad med röda tulpaner och blåa vallmoblommor.  

Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *