Kungens kärleksfulla tal till Victoria: ”Så duktig som hon har varit”

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Nyheter från, ExpressenBORGHOLM. I tre timmar gick kronprinsessan Victoria runt bland allmänheten och tog emot presenter – med hjälp av Estelle, 5, förstås.

Och det märkes att pappa, kung Carl Gustaf, var stolt över sin 40-åriga dotter.

– Vi kan sjunga för henne fler gånger, så duktig som hon har varit de senaste åren, sa han i ett tal.

Solen stekte över Solliden i flera timmar innan kungafamiljen till sist gjorde entré. Och jubel utbrast när kronprinsessan Victoria och prins Daniel klev ner för trappan. Victoria med lille Oscar, 1, i famnen och Estelle, 5, tätt intill sig.

Kungen och drottningen var också med för att välkomna alla de besökare som samlats för att gratulera kronprinsessan Victoria på 40-årsdagen – som ju faktiskt inträffade redan i fredags.

– Men jag funderar på vad ni egentligen gör här? Ni skulle ju ha varit här i går! För i går var det kronprinsessans födelsedag. Men det är jättetrevligt att se er här i dag också, skämtade kungen glatt.

Han syftade på att kungafamiljen normalt sett har arrangemanget på Solliden på Victorias födelsedag. Men eftersom hon i år fyllde 40 år hölls ett firande också i Stockholm, som gjorde att hälsningarna till folket senarelades en dag.

LÄS MER: Kungen avbryter intervjun – vill veta hur det är att jobba på Expressen 

– Men jag tycker det är trevligt att ta emot er i dag. Men hur ska ni göra det här? Jag vet inte riktigt… jag vet inte riktigt hur upptrimmade ni är, sa kungen i ett spontant tal vilket satte igång publiken som skrek ”ja”.

Kungen skämtade

Och då utbringade kungen ett fyrfaldigt leve för kronprinsessan Victoria, sin 40-åriga dotter som det märktes att han var stolt över.

– Jag sjöng flera gånger i går, men vi kanske börjar med ett fyrfaldigt leve. Vi kan sjunga för henne fler gånger, så duktig som hon har varit de senaste åren. Det är väl underbart. 40 år!

Kungen, som var på väldigt gott humör dagen till ära, avslutade också med en gliring.

– Jag kommer ihåg när jag fyllde 40 år… Jaha, nej, det ska jag inte berätta om, nej, det gör vi nästa gång!

Victoria fick hjälp av Estelle, 5

Kronprinsessan Victoria tog också till orda och hälsade de tusentals människor som köat länge på Solliden välkomna.

LÄS MER: Estelle och Oscar har fått en ny barnflicka 

– Jag vill tacka för att ni är så många som kommit hit. Att just ni valt att spendera den här dagen på Solliden. Det är väldigt fint och någonting som jag verkligen sätter värde på, sa hon i sitt tal.

Strax efter det började Victoria sin vandring bland allmänheten som kommit för att gratulera. Den tog totalt tre timmar och Victoria var oerhört noga med att ta alla som ville i hand och ta emot gåvor.

Samtidigt gick Estelle, 5, bredvid och hjälpte till med att ta emot presenter. Oscar, 1, var nyfiken på det mesta i slottsträdgården och sprang ifrån mamma Victoria flera gånger. Till publikens stora förtjusning, förstås.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *