Aston Martins senaste drömbil – en lyxkombi

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

De sportiga lyxbilarna säljer som aldrig förr. Märken som McLaren, Ferrari och Maserati planerar alla för en ökad produktion och försäljning. Och brittiska Aston Martin ska tack vare ett motorsamarbete med Mercedes AMG-division fortsätta att bredda sitt modellprogram.

Nu har Aston Martin också visat en försmak om två nya modeller. Det är modellserien Vanquish Zagato som ska breddas med en sportig cabrioletversion, Speedster, och en kombi, Shooting Brake.

LÄS MER: Bilder på Panamera Sport Turismo 

Porsche-kombin får konkurrens

Därmed får höstens stora sportbilsnyhet – Porsche Panamera Sport Turismo – en konkurrent. De två nya modellerna ska följa efter Vanquish Coupe och Vanquish Volante. Enligt uppgifter har Aston Martin också redan sålt slut på sin första produktion av Speedster, trots att bilen ska börja byggas först nästa år.

De som vill lasta in familjen i Shooting Brake blir dock besvikna då Aston Martin meddelat att det blir endast en tvåsitsig version. Taket har en glasinläggning som ska ge ett speciellt ljus i kupén som i sin tur har många exklusiva material.

Produktionsplanen omfattar totalt endast 325 bilar, 99 coupéer, 99 Volante, 99 Shooting Brake och 28 Speedsters.

LÄS MER: Här är Aston Martins och Red Bulls superbil Valkyrie