Hotellet som uppmanar judiska gäster att duscha

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Ett hotell i Schweiz uppmanar sina ”judiska gäster” att duscha innan de använder poolen – inga andra.

Reaktionerna lät inte vänta på sig enligt Telegraph.

– En antisemitisk handling av det allra vidrigaste slaget, säger Israels vice utrikesminister Tzipi Hotovely.

Det var gästerna på hotellet Aparthaus Paradies i Arosa, Schweiz, som förvånat fick läsa lapparna.

”Till våra judiska gäster: Vänligen duscha innan ni simmar i poolen… och efteråt. Om ni bryter mot reglerna kommer jag att vara tvungen att stänga av er från poolen. Tack för er förståelse”, står det på lappen som är undertecknad av hotellchefen Ruth Thomann. 

Hotellet har även satt upp en lapp då de varnar judiska gäster att de bara får använda kylskåpet vissa tider på dygnet. 

”Till våra judiska gäster: Ni får bara använda kylskåpet mellan klockan 10 och 11 samt mellan 16.30 och 17.30. Jag hoppas ni har förståelse för att vår personal inte gillar att bli störd hela tiden”, skriver Ruth Thomann på lappen enligt Independent.

Bilder av lapparna spreds snabbt via sociala medier och väckte många upprörda reaktioner – inklusive ett officiellt klagomål från Israels vice utrikesminister Tzipi Hotovely till det schweiziska utrikesministeriet.

– En antisemitisk handling av det allra vidrigaste slaget, kallar Tzipi Hotovely lapparna.

Hotellet liger i Arosa, Schweiz.Foto: WIKIMEDIA

”Jag skrev något naivt på de där lapparna”

En talesperson för det schweiziska utrikesministeriet svarade att ”Schweiz fördömer rasism, antisemitism och diskriminering i alla former”.

– Sorgligt nog existerar fortfarande antisemitism i Europa och vi måste säkerställa att straffet för såna här handlingar fungerar som avskräckande exempel för antisemiter, säger Tzipi Hotovely.

Den internationella judiska organisationen Simon Wiesenthal-centret fördömde incidenten och krävde att Schweiz ska ”stänga detta hotell fullt av hat och bestraffa de ansvariga”.

Hotellet tog senare ner lapparna och hotellchefen sade att de hade varit ett misstag.

– Jag skrev något naivt på de där lapparna. Det fanns ingen som helst antisemitiskt avsikt. Vi har inga problem med hotellets judiska gäster, säger Ruth Thomann.

Enligt Thomann sattes den ena lappen upp med anledning av att två judiska flickor hade observerats gå ner i poolen utan att ha duschat. Orsaken till den andra lappen ska ha varit att hotellet, som ska vara populärt bland ortodoxa judar, låter judiska gäster använda sig av hotellets kylskåp, men att det skulle tidsbegränsas så personalen kunde arbeta ostört.

Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.