Ku Klux Klan ledaren prisar dådet i Charlottesville

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Efter dådet vid lördagens Vit makt-demonstration i Charlottesville har ett par högt uppsatta personer inom Ku Klux Klan uttalat sig. 

Senast KKK-ledaren Justin Moore som är glad över att den unga kvinnan dog.

– Om några av dem dör, så gör det inte oss någonting, säger Moore till WBTV

I lördags deltog en rad olika Vit makt-rörelser däribland Ku Klux Klan, i en demonstration i Charlottesville, Virgina. 

Under den antirasistiska motdemonstrationen körde en man in i folkmassan vilket ledde till att Heather Heyer, 19 år dog. James Alex Fielda Jr, 20 är misstänkt för dådet. 

Donald Trump har fått mycket kritik för att han inte tydligt tagit avstånd från Vit makt-rörelsen och kanske framför allt Ku Klux Klan som öppet stöttade Trump under presidentkampanjen.

När Trump fick frågor om stödet från Vit makt-rörelser under valet, vägrade han att svara på frågorna och han kunde inte heller fördöma dem då han exempelvis ”inte hade koll på Ku Klux Klans värderingar.” 

Kritiken kom från flera håll. 

David Duke hyllar presidenten 

Men en som valde att hylla presidenten efter uttalandet om Charlottesville och att ”båda sidor är ansvariga” är David Duke, högt uppsatt inom KKK-rörelsen och tidigare ledare inom organisationen. 

”Tack president Trump för att du vågar tala ärligt om vad som hände i Charlottesville och för att du fördömer de vänsterextrema terroristerna”, skrev Duke på sin Twitter. 

https://twitter.com/DrDavidDuke/status/897559892164304896

Nästa KKK-anhängare att uttala sig är ledaren av ”Loyal White Knights of Ku Klux Klan”, Justin Moore i North Carolina. I en inspelad intervju menar han att det var bra att den unga kvinnan dog i attacken i Charlottesville. 

– Jag prisar det eftersom att jag fick veta att flickan var en del av ”The anti fascist communist”, så om några av dem dör så gör det inte oss något. De attackerar och stör alltid våra sammankomster, säger Justin Moore till WBTV: 

Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.