Nya skjutningar i Stockholm efter Östbergamordet

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Skott avlossades sent inatt rakt in i en lägenhet mellan Kärrtorp och Björkhagen i södra Stockholm.

– Anmälaren säger att flera skott skjutits och att ett av dem gått genom ett fönster, säger Kjell Lindgren, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

På mindre än ett dygn har ett flertal skjutningar inträffat i Stockholms södra delar. Det allvarligaste fallet skedde i Östberga – och slutade i mord. 

Flera skjutningar har skett i Stockholms södra delar under tisdagen och natten mot onsdagen. Den senaste skedde mot en lägenhet på Åhusvägen i Johanneshov, mellan Björkhagen och Kärrtorp, efter midnatt. 

Larmet om den skjutningen kom in klockan 00.43.

– Det är skotthål genom ett lägenhetsfönster. Ingen är skadad. Tekniker ska dit på förmiddagen och se om det går att komma någon vart, säger Kjell Lindgren vid Stockholmspolisens presstjänst. Anmälaren säger att det är flera skott som har skjutits och att av dem har gått rakt genom ett fönster.

Ingen är gripen som misstänkt. 

Det rådde stor policiär närvaro i Östberga efter skjutningen.Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Även från Postängsvägen i Fittja har Stockholmspolisen fått in samtal om misstänkt skottlossning vid 20-tiden på tisdagskvällen. Uppgifterna är lite vaga:

– Där är det en person som tycker att en smäll låter som ett skott, säger Kjell Lindgren. Sedan har han sett några personer springa därifrån. Den som har hört det här har inte velat berätta så mycket mer. 

I Solberga blev en person blivit beskjuten med ett luftgevär alternativt paintbollvapen. Den som utsattes har inte velat prata med polisen, enligt Kjell Lindgren.

Skjutning slutade med mord

Den allvarligaste skjutningen inträffade i Östberga under tisdagseftermiddagen – och slutade med att en man i 20-årsåldern avled av sina skador. En annan man sköts också och fördes till sjukhus med ambulans. Enligt Aftonbladet var det en maskerad man med automatvapen, som avlossade skotten. Efter skjutningen ska personen ha flytt från platsen i en vit Toyota. Brottsrubriceringen är mord och försök till mord.

Den skadade mannens tillstånd från Östbergaskjutningen ska inte, enligt polisen, vara livshotande. Enligt polisen är ingen gripen som misstänkt för mordet och mordförsöket. 

Flera skjutningar har skett i Stockholms södra delar under tisdagen och natten mot onsdagen.Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Under tisdagskvällen fick polisen också in larm om skottlossning från Skarpnäck – och centrum spärrades av. Fynd på platsen får polisen att misstänka mordförsök.

– Jag var ute i området och hörde ungefär sex smällar, har en boende berättat.

Polisen är förtegen om vilka fynd som har gjorts i området efter den misstänkta skjutningen. Avslutningsvis säger Kjell Lindgren: 

– Vi ser inget samband mellan något av de här fallen. 

Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.