Svensk lämnar Donald Trumps näringslivsråd

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Svensken Inge Thulin lämnar Donald Trumps näringslivsråd.

Det bekräftar amerikanska 3M, där han är vd, för Dagens Industri

Inge Thulin, vd för 3M har suttit som en av Donald Trumps informella rådgivare i näringslivsrådet. I dag kom uppgifterna från amerikanska 3M om att Thulin avgår från sitt uppdrag. 

Han säger i ett uttalande genom en presstalesperson till Dagen Industri, att hållbarhet, mångfald och inkludering hör till hans personliga värderingar och att de är fundamentala för 3M:s vision.

”De senaste månaderna har gett mig möjlighet att reflektera kring mitt engagemang i de frågorna”, säger han i uttalandet.

Han säger vidare att han gick med i näringslivsrådet för att lobba för förslag i linje med de värderingarna men att han inte längre att att rådet kommer att uppfylla det syftet. 

”Därför avgår jag från Manufacturing Advisory Council”, står det I uttalandet.

Svensk kampanj har jobbat för hans avgång

Organisationen ”Skiftet”, startade under morgonen en kampanj för att uppmana Thulin om att avgå från sin post, efter Donald Trumps uttalanden efter dådet i Charlottesville. ”Skift” har ansett och anser att avgången är nödvändig för att visa att Thulin inte tolererar den sortens beteende. 

– Vi såg att hur Trump hanterade och betedde sig efter att nynazistiska terrorister mördar folk i hans land, säger Robin Zachari kanslichef vid ”Skift”. 

Strax innan beskedet kom hade över 600 personer skrivit under namninsamlingen och har också uppmanat folk att skicka mejl till Thulin om avgångskrav. 

– Vi tror att den här rådgruppen kommer att kollapsa. Det är nog som ett hus och der är bäst att gå ur innan det kollapsar. Då kan ha behålla värdigheten för företaget och aktieägarna, sa Robin Zachari strax innan beskedet. 

Vad har du att säga nu efter beskedet om att Thulin lämnar sin post? 

– Jag är jätteglad så klart och stolt över de hundratals som mejlat honom under dagen, det visar att tryck fungerar. Cyniker hade fel i dag och det är vi glada för, säger Robin Zachari.

Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.