Man häktad för mord på kvinna – greps i Tyskland

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

En ung man har häktats, misstänkt för mordet på en kvinna i Karlstad i juni.

Han greps i Tyskland, men har nu utlämnats till Sverige.

Det skriver NWT.

Det var en lördagskväll i juni som en kvinna i 25-årsåldern hittades död i en lägenhet i Karlstad.

Polisen startade direkt en utredning om mord.

– Det är ingen tveksamhet om att det här ska utredas som mord alternativt dråp som det ser ut nu, sa polisens presstalesman Stefan Wickberg, strax efter att kvinnan hade hittats död.

Misstankarna pekade tidigt mot en ung man.

Kvinna hittades död i lägenhet

– En person är anhållen i sin frånvaro men ingen är gripen, sa åklagaren Niclas Wargren till SVT Värmland, två dagar efter att kvinnan hade hittats död.

GT erfor tidigt att den misstänkte mördaren kunde lämna landet. Och det gjorde han också. Åklagaren häktade mannen i hans frånvaro och drygt en månad efter mordet greps han i Tyskland. Tidigare i veckan kom han tillbaka till Sverige efter att ha blivit utlämnad.

LÄS MER: Misstänkte mördaren kan fly landet 

Nu har mannen häktats av Värmlands tingsrätt, skriver NWT. Häktningsförhandlingen pågick under torsdagsmorgonen. Den skedde inom stängda dörrar.

Misstänkte mördaren nekar till brott

Den misstänkte mannen nekar till brott, uppger tidningen. Tidningen uppger vidare att den misstänkte önskar advokaten Leif Silbersky som sin försvarare och det kommer utredas huruvida ett advokatbyte kan ske.

– Jag känner inte till någonting om fallet, men jag kommer att tacka ja till uppdraget om de tar kontakt med mig, säger Silbersky till tidningen.

Kvinnan hittades död den 3 juni. Den 6 juli greps den misstänkte mannen i Tyskland i samband med att han tjuvåkte på ett tåg. Han var då internationellt efterlyst.

Offer och misstänkt gärningsman ska inte ha varit bekanta med varandra sedan tidigare.

Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.