Kenzie, 2, bröt armen – personalen sa ingenting

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Kenzie, 2, bröt armen på förskolan – utan att personalen berättade det för Mamma Tamara Malek.

Inte förrän på kvällen upptäckte hon att dottern vägrade röra sin vänsterhand.

– Hur länge har den varit bruten? Har hon haft ont? Jag vet inte, säger Tamara Malek. 

Klockan sju på morgonen lämnade Tamara Malek sin dotter på förskolan i Helsingborg. När de vid 18-tiden på kvällen kom hem med vägrade Kenzie, 2, att använda vänsterhanden.

Någon gång under dagen hade hon brutit armen – utan att personalen reagerade på det. 

– När jag lyfte henne för att ta av dagiskläderna där hemma skrek hon och grät rätt ut. Då visste jag att något var fel. Jag hade föreberett mat, så hon fick äta. Då upptäckte jag att hon vägrade röra på vänsterhanden, säger Tamara Malek. 

Kenzie bröt armen på förskolan

Efter en halv natt på sjukhuset konstaterades två frakturer och en böjning i hennes underarm. 

Men att Kenzie skadat sig på förskolan fick Tamara Malek aldrig reda på. 

– Jag har försökt gå igenom dagen jag åkte in med henne till akuten. Men jag fick ingen information. Det är mycket frågor nu: hon länge har hon gått med en bruten arm? Har hon haft ont? Hur kommer det sig att det gått obemärkt förbi hos personalen?  

Tamara Malek fick en förklaring från förskolan – som senare togs tillbaka. Dottern ska ha fått en kamrat över sig och klämt sig mot en rutschkana. 

– Sen om det stämmer eller inte vet jag inte. Det är den förklaringen jag fått. Men förklaringen står de inte längre för, säger hon. 

”Jag är otroligt besviken”

På måndag i nästa vecka ska Kenzie till läkaren igen och på tisdag ska Tamara Malek träffa förskolan. Hon är efter händelsen kritisk till varför hon inte fick reda på att något hänt hennes dotter. 

Kenzie mår i dag bra, men sover dåligt på nätterna.

– Det skulle kunna vara gipset. Sen är hon mycket mammig just nu, hon vill gärna inte träffa någon annan utan håller sig mycket till oss. Det här har nog påverkat henne.

– Jag är mer otroligt besviken. Dagiset har inte gett något stöd alls. Det är ju deras uppgift att hålla barnen på en trygg plats, 

”Hon är mycket mammig nu”

Lokaltidningen, som först skrev om Kenzie, har varit i kontakt med förskolechefen – som inte vill uttala sig om händelsen.

– Åtgärder har vidtagits och en utredning är i gång. Mer än så kan jag inte säga i nuläget.

Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.