300 tjänster att söka på ny jobbmässa i Ängelholm

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Nyheter från, Helsingborgs Dagblad Ängelholm
https://hds.imgix.net/e3yyMvDKbTHpf6rS7HWZV-Z1MJU.jpg?w=704&h=396&crop=faces,entropy&fit=crop&fm=jpg&auto=format&q=60

Satsningen på en jobbmässa i Ängelholm ser ut att slå väl ut. Antalet deltagare har slagit i taket och de kommer att erbjuda runt 300 tjänster till besökarna.

En jobbmässa där arbetssökande och arbetsgivare med rekryteringsbehov får mötas under ett par timmar arrangeras torsdagen den 1 mars på Stadsbiblioteket.

Det blir första gången som mässan, som fått namnet ”Jobb 18”, arrangeras i Ängelholm. Och redan nu ser den ut att bli succé, i alla fall sett till antalet deltagande företag.

– Vi har redan 40 företag som anmält sig, så vi har fått lägga locket på nu. Vi kommer att fylla hela andra våningen på Stadsbiblioteket, säger Louise Modig på Ängelholms näringsliv som står bakom initiativet tillsammans med Ängelholms kommun och Arbetsförmedlingen.

Målgruppen på besökarna är mellan 15 och 64 år. Det är också en blandad deltagarlista med företag både från Ängelholm, Båstad och Helsingborg som kommer till mässan.

Rekryteringsbehoven gäller både sommarjobb, tillsvidareanställningar, vikariat, heltid och deltid.

Det är också stor skillnad på vilka erfarenheter som efterfrågas till tjänsterna.

– Det är roligt att vi har fått med alla typer av jobb och arbetsgivare. Vi har bland annat bilföretag, Boozt, Icas stora lager i Helsingborg, Friskis och IT-företag med på mässan, säger Louise Modig.

Många vårdjobb kommer också att presenteras där de blivande arbetsgivarna kan vara Ängelholms kommun, Region Skåne eller olika privata vårdgivare.

Den som undrar över utbildningar, olika karriärvägar eller var de framtida jobben kan finnas kommer också att få hjälp på Jobb 18

– Och så kommer vi att arrangera en CV-verkstad för de som vill lära sig hur man kan skriva sitt eget CV. Nu hoppas vi bara på att intresset från besökarna kommer att vara lika stort.

Mässan pågår mellan klockan 15 och 17 på Stadsbiblioteket i Ängelholm.

Läs mer:Ny jobbmässa i Ängelholm ska lösa rekryteringsbehov

Louise Modig på Ängelholms näringsliv är nöjd med det stora intresset för mässan ”Jobb 18”.Bild: Fredrik Norrlid

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *