HTC säger upp folk i USA – slår ihop avdelningar

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Tekniknyheter från, Mobil
Omfattningen oklar

HTC säger upp folk i USA – slår ihop avdelningar

HTC har sagt upp ett flertal personer i USA. Detta till följd av en omorganisation som bland annat innebär att företagets VR-division slås samman med den övriga verksamheten.

Publicerad:

22 feb 2018 – 14:13

Uppdaterad:

22 feb 2018 – 14:13

HTC har bekräftat att man genomfört en omorganisation som medfört att man tvingats säga upp ett flertal personer i USA. Omfattningen av uppsägningarna är dock oklar, även om det enligt källor till publikationen Digital Trends kan handla om så många som uppåt 100 personer. 

Oklar anledning

HTC medger också att man i flera regioner slagit samman sin VR-verksamhet med den resterande delen av organisationen, och att man samlat allt under ett och samma ledarskap. Däremot vill man inte uppge någon specifik anledning till förändringen. HTC har varit under hård press under lång tid, då man inte nått några större försäljningsframgångar med sina smartphones. VR-verksamheten med Vive-headseten går däremot bättre. 

408180951112_10155997570001113