Fin start – sedan vann Lugi säkert

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Nyheter från, SverigesradioLugi vann med 26-20 mot H65 Höör och är vidare till semifinal i handbollens SM-slutspel. Foto: Karin Olsson-Bendix/Sveriges Radio

Lugi vann med 26-20 mot H65 Höör och är vidare till semifinal i handbollens SM-slutspel. Foto: Karin Olsson-Bendix/Sveriges Radio

Jublande Lugi-spelare efter en tidigare match. Foto: Karin Genrup/Sveriges Radio.

Lugis handbollsdamer försvarade tredjeplatsen i ligan SHE genom att slå Skövde med 28-24.

Skövde jagar en slutspelsplats och hade mycket att spela för, men det var ändå Lundatjejerna som direkt ryckte åt sig en 6-1-ledning. Och sedan släppte Lugi aldrig greppet om matchen.

Jenny Carlsson gjorde åtta mål för Lugi som också hade tre fyramålsskyttar – Sara Olofsson, Elinore Johansson och Julia Olsson.

Däremot blev det inga poäng nu heller för redan nedflyttningsklara Team Eslöv hemma mot VästeråsIrsta. Gästerna vann med 38-32. Men Julia Bardis fortsätter att göra många mål trots att hon spelar i ett bottenlag. Nu blev det tio fullträffar för henne.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.