Trafikverket – agera NU ang. Härskogsvägen!

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Nyheter från, Lerumstidningen
Man blir förtvivlad! Vi bor i Lerum och har sommarställe i Härryda och kör regelbundet på Härskogsvägen. Många gånger under årens lopp har vi precis klarat oss undan en olycka.

Den tunga trafiken måst bort från denna väg. Vi som kör regelmässigt och tar det försiktigt genom kurvorna blir omkörda på det mest häpnadsväckande sätt (i kurvor och före backkrön).

Nu är det snart vår och då kommer motorcyklarna fram. En del kör bra, men alltför många tror att det är en racerbana och ”rätar ut kurvorna” och kommer över på fel väghalva. Vi har varit väldigt illa ute vid flera tillfällen, men lyckligtvis klarat oss.

När det blir lite varmare ute kommer tävlingscyklisterna! Somliga kör i bredd och bilister försöker köra om. När hösten kommer har vi svampplockarna. En del av dem parkerar olämpligt utmed vägen och promenerar sedan iväg med sin svampkorg på vägen för att leta svamp i dikena! Ofta hela familjer med små barn.

Vad händer härnäst?

Det vore lämpligt att förbjuda tung trafik snarast möjligt och dessutom sätta upp fartkameror och vägbulor på vissa ställen. 70 km är alldeles för hög hastighet på denna kurviga väg. 60 resp. 50 km i timmen skulle dämpa ner fartdårarna och dom som ska med flyget får ta på sig lite extra tid i stället för att riskera liv!

Mitt inlägg riktar sig till politikerna i Lerum och Härryda med vidarebef. till Trafikverket!

Margareta Toll