Hur svårt kan det vara att rädda liv på fruktansvärda Härskogsvägen?

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Nyheter från, Lerumstidningen
Med anledning av den förfärliga dödsolyckan på Härskogsvägen nyligen och rader av tidigare olyckor och incidenter.

Hur svårt kan det vara för Trafikverket att i väntan på en bättre och säkrare väg rädda liv? Om man nu av formella och byråkratiska skäl – helt ofattbart – inte kan förbjuda tung genomfartstrafik. Ett förslag: Begränsa hastigheten radikalt av lätt insedda skäl, max 50 km/h från t ex strax före Kullsjön, förbi avfarten till Härsjönäs och en bit förbi avfarten till Härskogen. OCH sätt upp aktiva fartkameror, t ex strax före Kullsjön, vid avfarten till Härsjönäs och vid Stora Härsjöns strand.

En stor del av trafiken är återkommande. Tung trafik och pendlare mellan Alingsås/Lerum och flygplatsen lär sig nog snart att anpassa farten efter omständigheterna och böterna.

 Gösta