Sjukgymnast: Tydlig trend av löparskador innan Göteborgsvarvet

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

På flera rehabkliniker som P4 Göteborg har pratat med ser man en tydlig uppgång av löprelaterade skador.

– Kör man igång stenhårt och så försöker man ta ikapp den träningen som man inte gjort då kommer skadorna som ett brev på posten, säger löparen Maria Larsson som just nu tränar inför sitt första Göteborgsvarv. 

Maria pratar av erfarenhet då hon själv har haft de flesta löparskador. De vanligaste löparskadorna är kopplade till höfter, knän och hälsenor och det är det de som många söker vård för på rehabklinikerna så här års. 

– Man märker en ganska tydlig trend när Göteborgsvarvet närmar sig varje år att det dyker upp mer patienter som har skadat sig via löpning, säger Erik Hamrin Senorski som är sjukgymnast på Sportrehab och som forskar på skador relaterade till löpning. 

Sverigesradio Göteborg RSS