Facebook har släppt sitt fristående vr-headset Oculus Go

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Äntligen finns ett headset som varken kräver dator, mobil eller spelkonsol för att visa virtuell verklighet – och det har en ganska snäll prislapp.

De vr-headset som finns att köpa i dag kräver antingen en dator, en mobil eller ett tv-spel för att fungera. Men nu är tekniken för fristående headset redo för marknaden.

Igår lanserade Facebook officiellt sitt nya vr-headset Oculus Go som för en relativt billig penning ger en vr-upplevelse fri från sladdar och mobiler. En instegsenhet som ska göra det enkelt att ge sig in i vr-världen utan att behöva krångla med kringutrustning eller kraftfulla datorer.

Oculus Go släpps i två utförande med 32 eller 64 gigabytes internminne. De kostar 219 respektive 269 euro att köpa och skicka till Sverige, alltså från dryga 2 300 kronor. De första enheterna ska levereras i början av maj.

I paketet finns förutom ett headset också en handkontroll, en laddare och en adapter för att kunna ha glasögon på sig under headsettet.

Headsettet har en LCD-skärm på 5,5 tum med en upplösning på 2560 x 1440 (1280 x 1440 per öga), och ett batteri som klarar runt två timmars spelande eller 2,5 timmars filmvisning. Vid lanseringen finns över 1 000 spel, vr-upplevelser och filmer att ladda ned till Oculus Go.

Ny teknik RSS