Frölundaspelare straffas efter JVM-finalen

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Den svenska besvikelsen efter förlusten mot Kanada i JVM-finalen i vintras var stor. Lagkaptenen Lias Andersson, till vardags i Frölunda, kastade upp sin medalj på läktaren och flera andra svenskar valde att hålla medaljer i handen under medaljceremonin. Ett beslut som inte ses med blida ögon av internationella ishockeyförbundet.

Nu kommer besked att de svenska ledarna och fem spelare stängs av i kommande junior-VM. 

Lias Andersson fyra matchers avstängning medan Jesper Boqvist, Axel Jonsson Fjällby, Rasmus Dahlin och Olle Eriksson Ek alla stängs av i två matcher. För Frölundas Rasmus Dahlin säger disciplinnämnden att avstängningen gäller U18-mästerskapet 2019. 

– Vi förväntar oss mycket av våra ledare och spelare när man representerar våra landslag, Sverige och svensk ishockey. Det agerande som visades upp efter matchen är därför ingenting vi på något sätt står bakom. Med det sagt är IIHF:s beslut, i våra ögon, ett väldigt hårt straff, säger Anders Larsson ordförande för svenska ishockeyförbundet i ett pressmeddelande.

Frågan om en eventuell överklagan kommer att behandlas vid förbundsstyrelsens möte till helgen.

Sverigesradio Göteborg RSS