LG har ny smartwatch på gång – presenteras redan på måndag

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

LG:s nya smartwatch-enhet förväntas släppas redan på måndag nästa vecka, och med tanke på hur fina omdömen LG Watch Sport tidigare fått så är det förstås lite extra intressant med en ny klocka från koreanerna. Den här gången ska enheten, enligt uppgifter från källor till Android Autohority, få namnet LG Watch Timepiece. Det enda som är okänt om enheten är hur den ser ut och vad den kommer att kosta, men i övrigt tycks det mesta ha läckt ut redan på förhand. En cool detalj med klockan är att den sägs vara ett slags hybrid mellan analog och digital. Ovanpå 1,2-tumsskärmen (som är av LCD-typ) ska nämligen en klassisk analog klocka med fysiska visare finnas. Exakt hur den saken ska lira med diverse Wear OS-appar är oklart, men LG har säkerligen någon form av smart lösning på den saken. 

Ingen GPS eller NFC

Skärmen får en upplösning på 360 x 360 pixlar, vilket innebär en pixeltäthet på 300 pixlar per tum. Qualcomms fyrkärniga Snapdragon Wear 2100-chipp sitter under skalet tillsammans med ett arbetsminne på 768 MB och ett lagringsutrymme på 4 GB. Batteriet har en kapacitet på 240 mAh och klockan har stöd för wifi 802.11 b/g/n samt Bluetooth 4.2. Vidare ska klockan vara IP68-certifierad, vilket innebär att den är vatten- och dammtålig enligt samma standard som sina föregångare LG Watch Style och Sport. Däremot ska den nya enheten sakna både NFC och GPS, vilket säkerligen kan vara en ”dealbreaker” för många. 

Mobil RSS