Samsung lanserar billigare modeller med Oled-skärm

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Samsungs Galaxy A-serie fyller företagets nisch för de som inte vill ha en telefon i toppsegmentet för nästan 10 000 kronor men inte heller en budgetmobil, och de ärver ofta en del av egenskaperna från Samsungs dyrare modeller. Samsung Galaxy A8 var en trevlig telefon men med en prislapp som inte var mycket lägre än förra årets S8, så därför kan nya Samsung Galaxy A6 fylla en lucka i mellanprisklassen.

5,6 eller 6 tum stor skärm

Galaxy A6 kommer i två storlekar, där Plus-modellen har en 6 tum stor skärm medan vanliga A8 har en 5,6-tumsskärm. Vi har inte fått något besked från Samsung ännu om svensk lansering men om man följer mönstret från A8 kommer den vanliga A6 hit men inte den större A6 Plus. Bägge har i alla fall Amoled-skärmar i Samsungs avlånga 18,5:9-format, men inte med rundade kanter som på S9, och upplösningen är en bit lägre. På A6 är den 1480 x 720 pixel, medan den på A6 Plus är 2220 x 1080 pixel. Telefonerna drivs av ett ospecificerat chipset med åtta processorkärnor, på 1,6 GHz vardera på A6 mot 1,8 GHz på A8 Plus.

Bägge varianterna har 32 gigabyte inbyggd lagring och plats för minneskort, och arbetsminnet är 3 gigabyte för den mindre och 4 gigabyte för den större. Batterierna är på respektive 3000 mAh och 3500 mAh. Den största skillnaden mellan modellerna är kameran, där man följer spåret från Galaxy S9 och ger storebror dubbla kamerasensorer på 16 och 5 megapixel för artificiell oskärpa, medan den mindre telefonen nöjer sig med en 16-megapixelkamera. Bägge modellerna ska ha stöd för Samsungs digitala assistent Bixby, som bland annat kan användas för att identifiera föremål i kamerans sökare, men till skillnad från toppmodellerna har de inte någon egen Bixbyknapp.

Samsung Galaxy A6 och A6 Plus ska börja säljas på valda marknader i Europa från mitten av maj. Enligt uppgift kan prislappen hamna i storleksordningen 3000 – 3500 kronor för A6. Vi återkommer när vi vet mer om svensk tillgänglighet och pris.

Mobil RSS