Sony genomför nya nedskärningar på Xperia-sidan

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Sony har inte haft det lätt på smartphone-sidan under de senaste åren. Faktum är att man under de fem senaste åren – med några undantag – har sett flera kvartal sluta med förluster. Sony har vidtagit åtgärder för att stoppa blödningen redan tidigare. Bland annat meddelande man för några år sedan att man skulle dra ned på antalet telefonmodeller och enbart fokusera på de mest lönsamma. Åtgärderna fick viss effekt, men den lönsamhet man tillfälligt nådde har åter förbytts mot röda siffror i bokföringen. Därför kommer det kanske inte som någon direkt överraskning att man nu bekräftar neddragningar på Xperia-sidan. 

Fortsatt premiumfokus

Neddragningarna skulle kunna innebära att man skrotar L-serien helt och hållet och kanske också vissa XA-enheter. Men Sony utlovar även fortsättningsvis ett starkt fokus på sina premiumtelefoner, vilket innebär att XZ-modellerna med största sannolikhet inte påverkas. Sony levererade 14,6 miljoner Xperia-enheter under 2016, en siffra som föll till 13,5 miljoner enheter under 2017. Förväntningarna inför 2018 ligger på 10 miljoner levererade Xperia-enheter. 

Mobil RSS