Service i fokus för nominerad företagare

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Traditionen, men också förnyelsen, är viktig för Susanne Rosberg i Quinte Mode AB, som är en av tre nominerade i kategorin Årets företagare.

Quinte Mode har funnits i Susanne Rosbergs familj sedan 1968.Bild: Niklas Gustavsson

När Susanne Rosberg fick reda på att hennes damklädesaffär på Storgatan var en av de nominerade så blev hon väldigt överraskad.

– Jag är överraskad, glad och stolt att vi är bland de tre företag som nominerats. För utan en så fantastisk personal som vi har har så hade vi inte kunnat bli nominerade, förklarar hon.

Affären har en lång historia. Med olika namn har det funnits i familjen sedan 1968.

– Den har naturligtvis betytt väldigt mycket för mig. Det har varit fantastiskt att se hur affären utvecklats. Nu har vi 16 anställda och butiker i Ängelholm, Höganäs, Halmstad, Båstad samt på Väla, berättar Susanne Rosberg.

Susanne Rosberg, som driver Quinte Mode, är en av de tre nominerade till att bli Årets företagare i Ängelholm.Bild: Niklas Gustavsson

Affären har haft flera adresser i Ängelholm. Nu ligger den på Storgatan bara ett stenkast från Stortorget.

Hon menar att det är viktigt att affären följer människors beteende.

– Handeln förändras hela tiden. Det är inte bara e-handel utan också människors tankar och motivation när de handlar. Där måste vi vara lyhörda för förändringar, säger Susanne Rosberg.

Men det är en sak som fortfarande är det allra viktigaste för en affär.

– Mottagandet när kunderna kommer in i butiken och servicen får vi aldrig rucka på. Känner sig kunderna inte välkomna och det inte är hög kvalitet på både personalen och kläderna så kommer de kanske ändå inte tillbaka, säger Susanne Rosberg.

En sak som hon menar gör att Quinte kan ge en god service är att om en vara saknas i Ängelholm kanske den finns i någon av de andra butikerna.

– Det är ju inte så långt mellan butikerna, så vi kan i flytta många plagg mellan butikerna, säger hon

Enligt henne är Quinte extremt säsongsberoende.

– I juli säljer vi tre gånger så mycket som i februari. På sommaren är det ju hel del turister i stan, men vi vill naturligtvis att det kommer ännu fler. Bra sommarväder lockar folk och det kan vi ha nytta av, menar Susanne Rosberg.

Fakta

Tre nominerade till Årets företagare

Övriga två som är nominerade i kategorin Årets företagare:

Gustav Tedvik och Jacob Larsson, Vågen försäkringsbyrå AB.

Martin Pham och Anette Ngo, Linnea & basilika AB.

Priserna delas ut fredagen den 18 klockan 14.30 vid Företagardagarna i Lindab arena.

HD Ängelholm RSS

Kommentera