Roboten hjälper till med kläderna

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Den här roboten har lärt sig själv att klä på människor genom att titta på andra robotar som gör det.

På en dag lärde sig roboten PR2 från Georgia Institute of Technology i USA att trä på rockärmen på en människa. Roboten lärde sig genom att analysera filmer av när andra robotar klär på människor och tittat på dem 11.000 gånger, det skriver Georgia Tech.

Roboten använder sig inte av synen när den trär på ärmen, utan känner sig fram från handen upp till axeln. Eftersom den förstår konsekvenserna av att dra ärmen i till exempel olika tempo och riktning kan den välja rörelser som bekvämast klär armen.

Innovationen skulle kunna hjälpa människor som är har svårigheter att klä på sig själva av olika anledningar, som ålder, sjukdom eller vid skador.

Ny teknik RSS

Kommentera