TV-nannyn tipsar: så kan du säga till andra föräldrar

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Så kallad ”mamma-bashing” är när utomstående påpekar eller ifrågasätter ett föräldraskap. TV-nannyn Anna-Karin Wyndhamn menar att det oftast är mammor som utsätts för det, då pappor mer uppfattas som gulliga när de gör något för sina barn.

Men det finns knep för att inte mamma-basha, när man exempelvis tycker att föräldrar tar alldeles för mycket plats på gångvägen med barnvagnen.

 – Man får använda sig av någon slags grundläggande artighet. Som ”skulle du kunna tänka dig att flytta den här barnvagnen lite så att jag också får plats”, säger Anna-Karin Wyndhamn.

Å andra sidan kan man uppleva att man alltid blir hackad på av andra, som tycker sig veta bättre. Om det alltid kommer från samma person tycker Anna-Karin Wyndhamn att man kan konfrontera den personen.

– En skarp motfråga där man trycker tillbaka ansvaret och problemet på den som hela tiden är på en och hackar. Men samtidigt ska man ju vara receptiv för att det kan ju vara så att jag ibland då också inkräktar på någon annans livsutrymme, säger Anna-Karin Wyndhamn.

P4 Malmöhus
p4malmohus@sverigesradio.se

Sverigesradio Malmö RSS

Kommentera