Så mår ÄFF-målvakterna efter smällarna

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Linus Müller klarade inte av smärtan i ryggen och Robin Streifert fördes till sjukhus. Dagen efter förlusten i Tvååker berättar ÄFF:s målvaktsduo hur de mår.

Robin Streifert till vänster, Linus Müller till höger.

Under lördagen förlorade ÄFF inte bara med 4–1 mot Tvååker, lagets båda målvakter tvingades utgå.

I den 64:e minuten klev den ordinarie målvakten Linus Müller av med ryggsmärtor och på tilläggstid, i situationen där Tvååker spikade slutresultatet, fick ersättaren Robin Streifert en rejäl smäll mot huvudet. Därefter uppsökte han sjukhus. Forwarden Andreas Karlsson fick ta på sig handskarna, men matchen blåstes av.

Den 2 juni spelar ÄFF hemma mot Utsikten. Linus Müller tror att han kan spela då.

– Jaja, absolut. Jag ska kolla upp det i början på veckan så får vi se vad de säger. Det går lite fram och tillbaka, vissa dagar gör det ont och vissa dagar gör det inte ont, säger han.

Den ungdomslandslagsmeriterade 24-åringen har inte haft ryggproblem förr, men för ett par veckor sedan kom smärtorna i den nedre delen av ryggen. I början av matchen mot Tvååker kände han ingenting, men sen fick han en smäll som satte igång en ny smärtattack.

– Jag har känt det i de tre senaste matcherna, det har nästan varit på gränsen att jag kunnat spela. Nu kände jag att det inte gick, kan jag inte gå för hundra procent är det inte lönt att spela, säger han.

19-årige Robin Streifert, som innan inhoppet mot Tvååker bara hade en division 1-match på sitt cv, ger lugnande besked.

– Att vi tog det så försiktigt var mest en säkerhetsåtgärd i och med att jag har haft hjärnskakning förr. Och det var två minuter kvar av matchen, vi ville inte riskera något dumt, säger han.

Smällen såg otäck ut, men Robin Streifert var hela tiden vid medvetande. Det verkar inte som att han har fått en ny hjärnskakning.

– Det känns inte som det, jag har ingen huvudvärk, så troligen är det bara en smäll och att nacken fått en vridning. Jag är mest stel i nacken, det är nog inte så allvarligt som vi trodde, säger han.

Robin Streifert hoppas kunna gå in i fotbollsträning om några dagar.

– Det känns bra just nu så mina förhoppningar är att vara tillgänglig och redo till nästa match, säger han.

HD Ängelholm RSS