Hamnarbetarförbundet: En inskränkning i konflikträtten

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

– Vi har inte känt till det här överhuvudtaget, säger Erik Helgeson Hamnarbetarförbundets förbundsstyrelse. 

Förslaget som har tagits fram av företrädare från Svenskt Näringsliv, Transportföretagen, LO, TCO, SACO, Teknikföretagen, Industriarbetsgivarna och Unionen, förbjuder stridsåtgärder på arbetsmarknaden som inte syftar till att få till ett kollektivavtal, överlämnas i dag till arbetsmarknadsminister Ylva Johansson.

Bakgrunden är den långvariga strid som pågått i Göteborgs containerhamn mellan APM Terminals och Hamnarbetsarförbundet. 

– Det känns demokratiskt tvivelaktigt att de här två stora drakarna på arbetsmarknaden sätter sig ner och kommer överens om lagstiftning som i huvudsak ska slå mot en tredje part, säger Erik Helgeson.

Sverigesradio Göteborg RSS