Officiellt: Oppo Find X offentliggörs i Paris den 19 juni

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Oppo är måhända ingen tillverkare vars produkter är särskilt kända här i Sverige, men i Asien är märket gigantiskt. De flaggskepp man lanserat har man släppt under namnet Oppo Find, men det var nu flera år sedan en sådan telefon kom. Det närmaste ett flaggskepp man varit på senare tid är telefonen R15 Pro, som har något av mellanmjölksspecifkationer, bland annat en Snapdragon 660-processor. Men nu tycks Oppo vara redo att blåsa liv i Find igen. För bara några dagar sedan publicerade man en teaserbild med texten ”Find X”, och nu har man skickat ut inbjudningar till lanseringen av enheten. Offentliggörandet kommer att ske på självaste Louvren i Paris den 19 juni. 

Okända specifikationer

Det finns inga uppgifter om specifikationer på enheten i nuläget, men en kvalificerad gissning är att den åtminstone får ett Snapdragon 845-chipset, något som skulle placera den på par med andra Android-flaggskepp. I övrigt finns bara en läckt bild – vars äkthet är omöjligt att bekräfta – att gå på. Av den bilden att döma så tycks enheten antingen ha en fingeravtryckssensor på framsidan, möjligen under skärmglaset, eftersom den helt klart lyser med sin frånvaro på baksidan. Lanseringsplaner och priser får vi återkomma om efter lanseringen. I dagsläget har Oppo ingen officiell närvaro på den svenska marknaden, utan man får vackert importera telefonerna om man vill ha dem. I vintras kom uppgifter om att Oppo planerade ett intåg på den europeiska marknaden, men några detaljer om den saken har ännu inte avslöjats. 

Mobil RSS