Rickard och MP vill bli av med gränskontrollerna

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

– Som skåning och van att röra mig fritt i Öresundsregionen sedan barnsben tycker jag att det är väldigt olyckligt att vi har vad jag nästan skulle beteckna som undantagstillstånd i västra Skåne, säger riksdagsledamoten om gränskontrollerna.

– Vi behöver punktinsatser för att hålla koll, men det här masskontrollerandet gillar jag inte. Det är till nackdel för regionen på väldigt många olika sätt.

Miljöpartiet har fått kritik för kompromisser man tvingats gå med på när det gäller sådant som brunkol och migration. Men det har ändå varit värt mycket för partiet att ta regeringsansvar, anser Rickard Persson.

– Vi har kompromissat i några frågor men fått igenom så mycket mer. Det gäller inte bara i miljö- och klimatfrågor.

Sverigesradio Malmö RSS