Löfven rasar mot nazister i Almedalen

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Foto: Henrik Montgomery/TT

Nazistiska Nordiska motståndsrörelsen buar ut Annie Lööf (C) under talet på Centerpartiets dag i Almedalen.

Statsminister Stefan Löfven (S) är mycket kritisk till nazisternas tydliga närvaro under den pågående politikerveckan i Almedalen. Nazisterna har fått stor uppmärksamhet och skapat oro.

– Det är dags att göra något rejält åt detta. Endera räcker inte lagen till och då ska den skärpas eller så används den inte tillräckligt, säger Löfven.

– Det här skulle vara ett demokratiforum, och så kommer sådana här. Nej!

Finansminister Magdalena Andersson (S) lyfter fram att nazisternas ständiga filmande och fotograferande av folk också får människor att tveka om de ska våga delta på seminarier eller i annan politisk eller demokratisk verksamhet.

– Man förstör det demokratiska samtalet, säger Andersson.

– Det är så viktigt att vi forsätter samtalet, tar fram fakta, står upp för det fria ordet, det går inte att tysta alla.

På frågan om vad som händer om nazisterna stör Stefan Löfvens tal på samma sätt som de störde Centerledaren Annie Lööfs tal på onsdagen, säger Löfven att de (nazisterna), gör bäst i att hålla tyst.

– Man får berätta för dem att i Sverige håller vi klaffen när andra pratar. Det är det svenska, de som pratar om landsförrädare och vad som är svenskt och inte svenskt, de har inget hum om sådant, säger Löfven.

Aftonbladet Nyheter RSS

Kommentera