Ming-Chi Kuo: 6,1-tumsversionen av Iphone kommer i åtta färger

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Den levande analytikerlegenden Ming-Chi Kuo kommer med ett trevligt besked rörande höstens Iphone-modeller från Apple, åtminstone om man är en anhängare av grälla färger. Enligt Kuo ska nämligen den enklaste av telefonerna – det vill säga LCD-varianten på 6,1 tum – släppas i inte mindre än åtta färger. Utöver ”standardfärgerna” svart, vitt och silver så ska även en rad grälla färger vara aktuella, bland annat blått, rött och orange. Liknande uppgifter har cirkulerat tidigare, men det här är första gången som en tillförlitlig analytiker kommer med påståendet. Om det hela stämmer så innebär det att Apple släpper den mest färgglada uppsättningen telefoner sedan Iphone 5C dök upp 2013. 6,1-tumsversionen av Iphone är bland annat tänkt att tilltala yngre köpare, vilket ska ha spelat in i beslutet. 

Tror starkt på LCD-varianten

Kuo passar även på att skruva upp försäljningsförväntningarna på den enklare Iphone-modellen och menar att den kommer att stå för 55 procent av all försäljning av nya Iphone-enheter efter lanseringen. Dessutom tror Kuo att 6,1-tumsenheten kommer att öka takten ytterligare under 2019. Det amerikanska priset på enheten förväntas landa på 699 dollar, vilket sannolikt skulle betyda ett svenskt pris på motsvarande 7 995 kronor. 
För den som inte hängt med i svängarna så förväntas Apple släppa tre Iphone-enheter i höst. Två av dem ska vara regelrätta uppföljare till Iphone X med OLED-skärmar i storlekarna 5,8 respektive 6,5 tum, och en av dem ska vara en enklare 6,1-tumsenhet med LCD-skärm. Apple har dock inte bekräftat något, och saker kan förstås fortfarande förändras. 

Mobil RSS

Kommentera