Missa inte projekt Wintermute – SweClockers och Nerdphilia bygger dator åt Matgeek

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

I maj 2018 påbörjade SweClockers tillsammans med Johan ”Matgeek” Hedberg och Rebecka ”Nerdphilia” Broström projektet Wintermute. Projektnament är även namnet på datorn, som byggdes ihop av SweClockers och Nerdphilia för att sedan agera spel- och streamingdator åt Matgeek.

Wintermute i SweClockers galleri

Avsnitt 1 – Montering och genomgång av komponenter

I det första och inledande avsnittet går Jonas Thörnqvist och Frida Bergendal igenom komponentvalen för datorn och hur urvalet gjorts. Det blir också startskottet för monteringen, där de tillsammans med Matgeek och Nerdphilia börjar bygga ihop datorn.

Avsnitt 2 – Vattenkylningen

I del två är det dags att gå igenom datorns gedigna vattenkylning. I avsnittet berättar Jonas och Frida vilka delar som valts för ändamålet och hur processen går till med montering och liknande. Bland annat visar Frida hur läcktesterna görs och hur böjning av kopparrör går till.

Avsnitt 3 – Datorn lämnas över till Matgeek och första uppstarten

I den tredje och avslutande delen flyttas inspelningsplatsen från SweClockers studio till Matgeeks kök i Uppsala. Det blir ett händelserikt avsnitt med kaffekoppar som åker i golvet, första uppstarten av datorn samt diverse prestandatester.

Sweclockers RSS

Kommentera