Avslöjar tjugo år gamla lögnen om Markoolio

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Aftonbladet RSS

Marko ”Markoolio” Lehtosalo upptäcktes på en nattbuss.

Det är i alla fall vad han har påstått de senaste tjugo åren.

Nu avslöjar han att allt är en lögn.

– Sista femton åren har jag skämts när den kommit upp, säger artisten i sitt sommarprat.

Marko Lehtosalo blev Markoolio med hela svenska folket när han släppte låten ”Sommar och sol” 1998.

Då förklarade han att han blivit upptäckt av en musikproducent på en nattbuss mellan Orminge och Stockholm när han spontanrappat. Historien har hängt med artisten genom åren. Men när Lehtosalo är sommarvärd i P1 väljer han att lätta sitt hjärta.

– Och nu Svedala, nu kommer jag droppa en lögn som jag burit på sjukt länge. En lögn som var kul i början, men sista femton åren har jag skämts när den kommit upp i intervjusammanhang och jag har snabbt dribblat bort den och börjat prata om annat i stället, säger han och fortsätter.

– Jag upptäcktes inte på en nattbuss.

”Tvungna att ha en bra story”

Marko Lehtosalo säger att det i stället var tack vare en gammal kollega på 7-eleven som han började spela in musik.

– En kille som jobbade på 7-eleven 1998 slutade för att jobba med musik. Han hade hört att jag höll på lite med musik och frågade om jag ville komma förbi hans studio. Hela den här nattbusshistorien uppdiktades av mig och skivbolaget. De sa att vi var tvungna att ha en bra story, säger han och tillägger:

– Dock stämde det att jag i bland underhöll mina vänner med sång på nattbussen. Därav idén till lögnen. I’m sorry!

Sommar i P1 släpps som podd kl. 07.00 och sänds i P1 kl. 13.00.

1 av 2 | Foto: Anna Tärnhuvud

Marko ”Markoolio” Lehtosalo.

Sommar i P1 – händelserna vi minns 00:28

JAKOB MEIJER

ARTIKELN HANDLAR OM

Markoolio

Sommar i P1

LÄS OCKSÅ

07:01 NÖJE

Markoolio i tårar när han talar ut om sin svåra uppväxt

i går 05:31 NÖJE

”Jag som en urvattnad disktrasa”

13 juni NÖJE

Markoolio: ”Jag pratar om det här för att hjälpa andra barn”

13 juni NÖJE

Hela listan: Här är årets alla sommarpratare

10 juli NÖJE

PLUS Sanna Nielsen stöttar Markoolio: Fint att han berättar

Kommentera