Apptips: Guiden till äppelodlingen

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Har du en villa och har alltid undrat vad det är för äpplen på träden som fanns i trädgården redan när du köpte huset? Eller växer det ett äppelträd fritt som har jättegoda äpplen och du undrar vilka det är? I så fall ska du installera Äppelappen.

Äppelappen är en guide till svenska äppelsorter, med visst fokus på att bestämma äppelsorter. Bakom appen ligger Nordiska Museet och dess äppelexpertis på Julita Gård.

Förutom att appen är en ren faktasamling om olika äppelsorter där du kan läsa om äpplena och njuta av de vackra bilderna är huvudattraktionen möjligheten att avgöra vilken sort ett äpple är.
Detta gör du genom en guide där du utifrån ett par äpplen från trädet anger storlek, färg, form och så vidare. Då filtreras det ut de äppelsorter som passar på beskrivningen så att du själv kan bedöma vilket av dem de är.

Här finns även information om äppelodlingens historia och olika klimatzoner i Sverige. Det jag saknar som vore perfekt i en sådan här app är en guide för den som vill plantera äppelträd, där man kan ange klimatzon, jordtyp, om man vill ha söta eller syrliga äpplen, vilken tid man vill att de ska mogna med mera och på samma sätt få förslag på äppelsorter att plantera. Man kanske inte kan få allt om äpplen i en app?

Mobil RSS