Sony Xperia XZ3 kan få ny supersensor

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Det surrar av rykten om Sonys nästa toppmodell, Xperia XZ3, som väntas lanseras den 30 augusti. Tidigare har ryktena talat om att den ska få samma kamera som Xperia XZ2 Premium, vilket vore logiskt då Sony visade upp denna kamera redan på Mobile World Congress i februari, kameran med dubbla linser är ett av dragplåstren för XZ2 Premium, och Sony brukar ha ungefär samma kamera i sina toppmodeller under något års tid.

Härom dagen lanserade Sony en ny mobilkamerasensor med en upplösningen 48 megapixel. Först väntades den inte dyka upp i mobiltelefoner förrän nästa år, men nu finns det alltså flera tecken på att Xperia XZ3 kan vara utrustad med denna sensor, även om källorna var för sig är osäkra.

Den ena källan är en 3D-modell av XZ3 utifrån vad som sägs vara CAD-ritningen för telefonen. Vem som helst kan naturligtvis tota ihop en sådan utifrån fria fantasier, men det är Steve Hemmerstoffer, även känd som @oneleaks, som delar den vidare, och även om han inte alltid haft rätt är träffprocenten god. Det som är anmärkningsvärt på modellen, förutom att telefonen ser ut att ha lätt krökta kanter på skärmen, är att den bara har en kamerasensor på baksidan, vilket om det stämmer betyder att den inte kan ha samma kamera som XZ2 Premium.

Den andra läckan är ett påstått benchmark från GFXbench av Xperia XZ3. Denna skärmdump vore lätt att förfalska och resultatet går inte att återfinna i GFXbenchs onlinedatabas, men det som skänker det viss trovärdighet är att kameraupplösningen anges till 47 megapixel. Det är helt i linj med vad man kan vänta sig av Sonys nya sensor om man lagt till marginaler för digital bildstabilisering. Det vore också en rimlig förklaring till varför Xperia XZ3 inte skulle ha dubbla kameralinser som XZ2 Premium har.

Mycket spekulationer, alltså, och vi får nog vänta till den 30 augusti innan vi vet om de stämmer.

Mobil RSS