Xiaomis nya Android One-mobiler kommer till Sverige

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Android One är Googles färdigförpackade Androidversion, liknande den i Pixelmobilerna, som man erbjuder tredjepartstillverkare. Förutom att du får en ”ren” androidversion, vilket många föredrar, står Google för systemuppdateringarna som man garanterar minst två år framåt.

Xiaomi i sin tur har mobiler som ger mycket telefon för prislappen, men har till snyligen inte haft svenskt språkstöd i sitt system, så för många kan nog kombinationen Xiaomi och Android One framstå som en vinnare.

Xiaomis första mobil med Android One var Mi A1. Den ersätts nu av Mi A2 och Mi A2 Lite.

Mi A2 har chipsetet Snapdragon 660, som vi vet ger riktigt bra prestanda för att vara mellanpris, en skärm i 18:9-format, 3000 mAh-batteri och dubbla kameror linser på 20 och 12 megapixel. Den variant som till en början börjar säljas i Sverige har 64 GB lagring och 4 GB arbetsminne, och kostar 3000 kronor på mistore.se, NetOnNet, CDON, Webbhallen med flera återförsäljare. Billigare och dyrare varianter med 32 och 128 GB lagring kommer senare.

Mi A2 Lite har det långsammare men också strömsnålare chipsetet Snapdragon 625, som dessutom backas upp av ett extrastort 4000 mAh-batteri. Skärmen är något mindre och kamerorna ser på pappret ut att vara betydligt blygsammare, men prislappen stannar i gengäld på 2400 kronor med 64 GB lagring. En billigare variant med 32 GB kommer senare.

Mobil RSS