AMD släpper krets med Zen och Vega-grafik för kinesisk spelkonsol

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

AMD:s grafikarkitektur Radeon Vega har kombinerats med bolagets processorarkitektur Zen, där APU-serien ”Raven Ridge” finns tillgänglig för både stationära och bärbara datorer. Även de senaste spelkonsolerna från Microsoft och Sony innehåller systemkretsar från AMD, men här handlar det om processordel med Jaguar-kärnor parade med grafik från Southern Islands-generationen.

Under teknikmässan Chinajoy avslöjades att AMD återigen har utformat en processor med integrerad grafik som är ämnad för spelkonsoler. Enheten har utvecklats i samarbete med den kinesiska tillverkaren Zhongshan Subor och baseras på AMD:s Radeon Vega- och Zen-arkitekturer.

Konkret handlar det om en processordel med fyra kärnor och åtta trådar, med en klockfrekvens om 3 GHz. Grafikdelen utgörs av 24 beräkningsenheter och ackompanjeras av 8 GB GDDR5-minne med en 256 bitars minnesbuss, där samtliga delar kombinerats på ett substrat.

Systemkretsen påminner om Raven Ridge-processorn Ryzen 2400G, som bjuder på 8 trådar med klockfrekvens mellan 3,6 och 3,9 GHz. Den ackompanjerande Vega-grafiken består dock bara av 11 beräkningsenheter med snarlik klockfrekvens och använder systemets primärminne som grafikminne.

Inledningsvis ska kretsen användas för en speldator som ska släppas i slutet av augusti. Mot slutet av 2018 ska Zen och Vega-duon även ta plats i en spelkonsol med ett skräddarsytt operativsystem, och liksom speldatorn är denna avsedd för den kinesiska marknaden.

Sweclockers RSS

Kommentera