EVS-profilen nobbar landslaget – igen

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;

Mästarpassaren Fanny Andersson står fast vid sitt beslut. Snart börjar proffslivet i Finland, men landslaget får vänta.

Fanny Andersson ska fortsätta sin karriär som utlandsproffs i Finland, men Örkelljungatjejen ångrar inte att hon tackat nej till landslaget.Bild: Kristian Nilsson

Nästa vecka ligger det svenska landslaget på ett nytt träningsläger i Ängelholm och snart väntar de första matcherna i EM-kvalet. Fanny Andersson hade varit given som passare – men hon saknas även den här gången.

– Jag sa att vi skulle hålla det öppet, inför EM-kvalet, och jag har snackat med Svante. Men jag tackade nej igen, berättar den 22-åriga Örkelljungatjejen.

Svante, det är den nye förbundskaptenen Jonas Svantesson och Fanny erkänner att det hade varit jätteskoj att få spela under hans ledning. Men hon betonar också att hennes ”nej tack” i våras inte alls hade med Guillermo Gallardo, den tidigare kaptenen, att göra.

– Nej. Jag kände ju att motivationen inte var den rätta och jag har inte ångrat mitt beslut. Jag behövde komma bort från volleybollen ett tag och det är kanske hemskt att säga det, men det har faktiskt varit skönt.

Nu har det snart gått en hel sommar, Fanny har sommarjobbat i receptionen på Engelholms Rehab Center, just nu besöker hon farmor och farfar i Piteå – och så har det blivit en hel del träning, förstås.

– Jag har kört en gång med EVS, bara, så det har blivit mycket på egen hand, med löpning och gym. Men det har varit perfekt och nu känner jag att jag börjar få tillbaka det rätta suget.

Den trefaldiga SM-vinnaren har ledigt i drygt två veckor till, innan det stora äventyret väntar borta i norra Finland. Direkt efter finalserien mot Hylte/Halmstad stod det klart att Fanny Andersson fortsätter sin karriär i Pölkky Kuusamo och i slutet av augusti går flyttlasset dit.

– Det ska bli spännande och jag måste erkänna att jag börjar bli lite nervös, nu när det närmar sig. Jag kommer hem nästa vecka och packar mina grejer.

Mycket kring den nya klubben känns förstås fortfarande som outforskad mark, men Fanny har fått ett bra intryck av tränaren Tuomas Alatalo och i sommar har även den svenska landslagstjejen Jonna Wasserfaller skrivit på för Kuusamo.

– Det känns skönt att man känner någon redan innan och att man vet att man förstår vad hon säger, hehe. Dessutom spelar danskan Trine Kjelstrup i laget och henne har jag mött när vi spelat mot Bröndby.

Landslaget, då? Hur blir det där? I januari väntar nya kvalmatcher och SOK:s satsning ska ju bära mot OS…

– Svante har sagt att jag är välkommen tillbaka och jag stänger inga dörrar. Men vi får se, nu är det först Finland som gäller.

HD Ängelholm RSS