De hittar bränder som ingen annan ser – häng med brandflyget upp över Ängelholm

Detta inlägg post publicerades ursprungligen på denna sida this site ;
Ängelholm

De hittar bränder som ingen annan ser – häng med brandflyget upp över Ängelholm

I fjol räckte det med tre bevakningsturer som allt. Den här sommaren har det blivit upp till tre turer per dag sedan i maj. I helgen råder extremt hög brandrisk i Skåne. Årets intensiva patrullering med brandflyg kommer att kosta miljonbelopp.

Björn Blommegård och Jonas Nylander Bengtsson spanar efter rökpelare över Ängelholmstrakten.Bild: Sandra Henningsson

I det lilla fyrsitsiga planet går piloten Björn Blommegård igenom checklistan inför start och anropar flygtornet. Jonas Nylander Bengtsson bredvid gör kameran redo. Han är dagens spanare med fokus på allt som ryker. När de lyfter från Halmstad flygplats har de en två timmars rutt att avverka över södra Halland ner mot Tyringe, via Klippan mot Hjärnarp och tillbaka norrut.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

HD Ängelholm RSS